Аваков: Добровольці Ляшко мали посвідчення так званої армії ДНР. З перших п'ятнадцяти перевірених до зарахування кандидатів один чоловік значився у розшуку, 11 мали не погашені судимості, у тому числі четверо по дві судимості, половина з наданих до зарахування людей мали посвідчення так званої добровольчої армії ДНР, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

З перших п'ятнадцяти перевірених до зарахування кандидатів один чоловік значився у розшуку, 11 мали не погашені судимості, у тому числі четверо по дві судимості, половина з наданих до зарахування людей мали посвідчення так званої добровольчої армії ДНР, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, з якої причини він відмовив у зарахуванні до лав спецпідрозділів людям, яких рекомендував нардеп Олег Ляшко. Насамперед - це наявність судимостей і причетність до терористичних угруповань на Донбасі. Про це написав на своїй сторінці в Facebook.

"З перших п'ятнадцяти перевірених до зарахування кандидатів один чоловік значився у розшуку, 11 мали не погашені судимості, у тому числі четверо по дві судимості, половина з наданих до зарахування людей мали посвідчення так званої добровольчої армії ДНР", - написав Аваков.

У той же час у відповідь на такі заяви на своїй сторінці в Facebook написав і Олег Ляшко.

"Після того, як я запропонував звільнити Авакова з посади міністра за злочинну бездіяльність, яка призвела до захоплення терористами Сніжного, Шахтарська і Тореза, він звинуватив мене в тому, що я пропонував йому озброїти бойовиків ДНР", - написав Ляшко.

В Україні різного ступеня готовності створено 30 спецпідрозділів МВС особливого призначення.